Hoelang zeebarbeel bakken?
Zeebarbeel bakken, in dit geval filets, doe je het best in een paar minuten per kant. Als je werkt met filets van ongeveer 100 tot 120 gram, dan is 2 tot 3 minuten op de huidkant voldoende, gevolgd door 1 tot 2 minuten op de andere kant. De vis moet nog een beetje glanzen vanbinnen, maar niet rauw zijn. Laat de filets vooral niet te lang in de pan liggen, want dan worden ze droog en verliezen ze hun karakter.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 109 kcal
- 4 filets van zeebarbeel met huid (ongeveer 120 gram per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 theelepel zwarte peper uit de molen
- 1 citroen in partjes
2. Bakken
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan goed heet worden. Voeg dan de olijfolie toe, en kort daarna de roomboter. Laat de boter licht bruisen, niet bruin worden. Leg nu de zeebarbeelfilets in de pan met de huidkant naar beneden. Druk ze kort aan met een spatel zodat ze mooi plat blijven liggen.
Laat de filets ongeveer 2 tot 3 minuten bakken zonder te bewegen. Zodra de huid goudbruin en krokant is, draai je ze om met een keukentang of spatel. Bak de andere kant nog ongeveer 1 tot 2 minuten. Haal de filets uit de pan en laat ze even rusten op een warm bord. Serveer met citroenpartjes.
Trefwoord Zeebarbeel bakken