Hoelang witte asperges bakken?
Witte asperges bakken heeft iets meer tijd nodig dan het bakken van groene asperges, omdat ze wat steviger zijn. Afhankelijk van de dikte bak je ze in 8 tot 12 minuten op middelhoog vuur. Door ze regelmatig om te keren, zorg je ervoor dat ze gelijkmatig garen en een mooie goudbruine kleur krijgen. Het is belangrijk dat ze gaar zijn, maar niet te zacht, zodat de asperges hun kenmerkende bite behouden.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Groenten
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 22 kcal
- 500 gram witte asperges
- 50 gram boter of 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel citroenrasp
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
2. Bakken
Verhit de boter of olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de asperges toe zodra het vet heet genoeg is. Bak de asperges rustig, zodat ze licht kleuren, maar niet verbranden. Voeg halverwege de knoflook toe en bak deze kort mee zodat hij zijn aroma afgeeft.
Controleer na ongeveer 10 minuten met een vork of mespunt of de asperges gaar zijn. Ze moeten zacht genoeg zijn om makkelijk in te prikken, maar stevig genoeg om niet uit elkaar te vallen. Breng de asperges op smaak met zout, peper en een beetje citroenrasp. Serveer ze direct.
Trefwoord Witte asperges bakken