Ga terug
Klein

Hoelang visrollade bakken?

Een visrollade bakken doe je in de oven op 180 graden gedurende 35 tot 40 minuten. Het is belangrijk om de oven voor te verwarmen, zodat de rollade meteen de juiste warmte krijgt. Prik met een vleesthermometer in het midden: bij 60 graden is de rollade gaar en toch sappig. Laat de visrollade na het bakken 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt, zo behoudt hij zijn structuur en smaak.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 224 kcal

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Mengkom
  • Keukenkwastje
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie
  • Vleesthermometer

Ingrediënten
  

  • 400 gram zalmfilet zonder huid
  • 400 gram stevige witvis zoals kabeljauw of schelvis
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 citroen rasp en sap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Keukentouw om de rollade vast te binden

Stapsgewijze handleiding
 

  • Leg de zalmfilet en witvisfilet op een snijplank en snij ze in dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs op een vel bakpapier en vorm een rechthoek. Meng peterselie, citroenrasp, citroensap, sjalot en knoflook door elkaar en bestrijk de vis ermee.
    Punt 1
  • Rol de vis met behulp van het bakpapier strak op tot een stevige rol. Bind de rollade met keukentouw op enkele plaatsen vast zodat hij zijn vorm behoudt.
  • Leg de rollade in een ingevette ovenschaal en bestrijk met olijfolie. Dek lichtjes af met aluminiumfolie en bak 35 tot 40 minuten in de oven. Haal de folie de laatste 10 minuten weg voor een licht goudbruine kleur. Laat kort rusten en snij in plakken.
Trefwoord Visrollade bakken