Ga terug
klein

Hoelang victoria baars bakken?

Victoria baars bakken die je het beste in een koekenpan, en duurt gemiddeld tussen de 3 en 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filet. Hij is gaar als hij makkelijk uit elkaar valt en niet meer glazig is van binnen. Zorg dat de pan goed heet is en gebruik een beetje boter of olie om aanbranden te voorkomen. Niet te veel draaien, gewoon één keer omkeren als de onderkant goudbruin is.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Vis
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 91 kcal

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Vork of spatel
  • Bord om te bestuiven
  • Keukenpapier
  • Tang of keukentang

Ingrediënten
  

  • 600 gram Victoria baarsfilet vers of ontdooid
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 2 eetlepels boter of 2 eetlepels olijfolie of een combinatie
  • 1 citroen in partjes
  • Verse peterselie optioneel, fijngehakt

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiden

  • Haal de Victoria baarsfilets uit de verpakking en dep ze goed droog met keukenpapier. Dit is belangrijk, want een droge filet bakt mooier en krijgt een beter korstje.
  • Meng op een bord de bloem met het paprikapoeder, zout en peper. Haal de visfilets door dit mengsel zodat ze aan beide kanten licht bedekt zijn. Klop overtollige bloem er voorzichtig af.

2. Bakken

  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter of olie toe. Wacht tot het vet heet is, maar niet rookt. De juiste temperatuur zorgt ervoor dat de vis niet blijft plakken.
  • Leg de visfilets voorzichtig in de pan. Bak ze ongeveer 3 tot 4 minuten aan de eerste kant. Beweeg de filets niet te veel. Draai ze daarna voorzichtig om en bak nog eens 3 tot 4 minuten.
  • De vis is klaar als hij lichtbruin is aan beide kanten en makkelijk uit elkaar valt. Haal de filets uit de pan en leg ze op een bord. Serveer direct met een partje citroen en wat fijngehakte peterselie.
Trefwoord Victoria baars bakken