Ga terug
klein

Hoelang tortiglioni koken?

Tortiglioni koken doe je meestal tussen de 10 en 12 minuten in ruim kokend water met wat zout. Begin na 10 minuten met proeven. De pasta moet stevig zijn maar wel gaar, oftewel al dente. Als je liever wat zachtere pasta wilt, geef het dan een minuutje extra. Let er op dat tortiglioni na het afgieten nog een klein beetje doorgaren, vooral als je ze mengt met een warme saus.
[wp_ad_camp_1]
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Pasta en rijst
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 357 kcal

Benodigdheden

  • Grote kookpan van minimaal 4 liter
  • Pollepel of houten lepel
  • Vergiet
  • Keukenwekker of timer

Ingrediënten
  

  • 400 gram tortiglioni
  • 3 liter water
  • 1 eetlepel zout
  • Optioneel: 1 eetlepel olijfolie voor na het afgieten

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Breng eerst het water aan de kook in een ruime pan. Voeg zodra het kookt het zout toe. Gebruik genoeg water zodat de pasta vrij kan bewegen en niet aan elkaar plakt. Voeg daarna de tortiglioni toe en roer meteen goed door.

2. Koken

  • Laat de pasta koken op middelhoog vuur. Roer af en toe, vooral in het begin, om te voorkomen dat de pasta aan de bodem blijft plakken. Proef na 10 minuten of de structuur naar wens is. Als de pasta beetgaar is, giet je hem af in een vergiet.
  • Je kunt eventueel wat olijfolie door de uitgelekte pasta mengen om plakken te voorkomen. Serveer direct met je favoriete saus of gebruik hem in een ovenschotel. Zorg dat de saus klaar is voordat je afgiet, zo blijft de pasta warm en hecht de saus goed.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Tortiglioni koken