Hoelang runderlever bakken?
Runderlever bakken doe je kort op middelhoog vuur. Snij het vlees in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en bak ze in een hete pan met roomboter ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Zo blijft het vlees mals en sappig. Wie de smaak iets milder wil maken, kan de lever vooraf een uurtje laten weken in melk.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 121 kcal
- 500 gram runderlever
- 2 grote uien
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel appelstroop of balsamicoazijn optioneel
1. Voorbereiding
Spoel de runderlever kort onder koud water en dep droog. Snij het vlees in plakken van een halve centimeter dik. Eventueel kun je de lever een uur laten weken in melk voor een zachtere smaak.
Pel de uien en snij ze in dunne halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur in 10 tot 15 minuten zacht en licht gekaramelliseerd. Haal de uien uit de pan en zet ze apart.
2. Bakken
Verhit de rest van de boter in de pan. Leg de plakken runderlever in de hete pan en bak ze 2 tot 3 minuten per kant. Strooi tijdens het bakken het zout en de peper over het vlees. Zorg dat de binnenkant nog een beetje roze blijft, dan blijft de structuur mals.
Voeg de gebakken uien weer toe aan de pan. Blus af met appelazijn en eventueel een lepel appelstroop of balsamicoazijn. Laat nog 1 minuutje sudderen en haal dan van het vuur.
Laat het geheel een paar minuten rusten op een bord met een vel aluminiumfolie erover. Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Rudnerlever bakken