Ga terug
Klein

Hoelang rode bietjes koken?

De kooktijd bij rode bietjes koken hangt af van de grootte en de versheid. Kleine bietjes zijn vaak binnen 30 minuten gaar, terwijl grotere exemplaren gemakkelijk 45 tot 60 minuten kunnen vergen. Het is verstandig om ze met schil te koken, zodat ze hun kleur en smaak beter behouden. Pas na het koken verwijder je de schil, wat veel makkelijker gaat dan wanneer je dat vooraf zou doen.
Gang Groenten
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 34 kcal

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Kooklepel
  • Vergiet
  • Mesje

Ingrediënten
  

  • 800 gram rode bietjes
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout

Stapsgewijze handleiding
 

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de rode bietjes met schil, maar zonder loof toe. Zorg dat ze volledig onder water staan en laat ze rustig koken.
  • Controleer na ongeveer 30 tot 45 minuten of ze al zacht beginnen te worden door er met een vork in te prikken. De totale kooktijd kan, afhankelijk van de grootte van de bietjes, 30 tot 60 minuten bedragen. Zodra ze gaar zijn, giet je ze af en spoel je ze kort onder koud water. Trek de schil er voorzichtig af met je handen of met een mesje. Serveer de bietjes warm of bewaar ze voor later gebruik.
    Punt 1
Trefwoord Rode bietjes koken