Ga terug
klein

Hoelang Poolse worst bakken?

Poolse worst bakken doe je in een voorverwarmde oven op tweehonderd graden Celsius, ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten. Halverwege kun je de worsten even omdraaien voor een gelijkmatige bruining. De tijd hangt een beetje af van de dikte van de worst en of je hem helemaal wilt doorbakken of liever nog iets sappiger houdt vanbinnen. Gebruik je verse Kielbasa, dan kan het een paar minuten langer duren. Gerookte varianten zijn meestal al voorgegaard en hebben dus wat minder tijd nodig. Als je twijfelt, snijd er dan eentje doormidden om te kijken of hij helemaal gaar is.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pools
Porties 4 Personen
calorieën 337 kcal

Benodigdheden

  • Bakplaat of ovenschaal
  • Bakpapier
  • vork of scherp mesje
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 Poolse worsten Kielbasa van ongeveer tweehonderd gram per stuk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of reuzel
  • optioneel: een halve theelepel karwijzaad of venkelzaad
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op tweehonderd graden Celsius. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Prik de Poolse worsten op een paar plekken in met een vork of een scherp mesje. Dit voorkomt dat de worst openbarst tijdens het bakken.

2. Bakken

  • Leg de worsten op het bakpapier en wrijf ze in met een beetje zonnebloemolie of reuzel. Als je van een kruidige toets houdt, kun je nu ook wat karwijzaad of venkelzaad over de worsten strooien. Bestrooi ze licht met zout en peper.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de worsten in twintig tot vijfentwintig minuten gaar. Draai ze halverwege om. Als je een krokante buitenkant wilt, kun je ze de laatste vijf minuten onder de grill zetten.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even rusten voordat je ze serveert. Je kunt ze in grove plakken snijden of gewoon in z’n geheel serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree of zuurkool.
Trefwoord Poolse worst bakken