Ga terug
klein

Hoelang pompoenpitten bakken?

Pompoenpitten bakken hoeft niet lang te duren. In een hete koekenpan zijn ze vaak in 6 tot 10 minuten klaar. Het gaat erom dat ze lichtbruin kleuren en beginnen te poppen. Dan weet je dat ze hun smaak en knapperigheid bereikt hebben. Blijf erbij staan en blijf regelmatig omscheppen, want het kan snel gaan. Als ze eenmaal verbranden, is de smaak meteen bitter en kun je opnieuw beginnen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Overig
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 559 kcal

Benodigdheden

  • 1 Grote koekenpan met dikke bodem
  • Houten lepel of spatel
  • Kom of schaal om de pitten in af te laten koelen
  • Theedoek of keukenpapier (om de pitten te drogen als je ze zelf uit een pompoen haalt)

Ingrediënten
  

  • 150 gram rauwe pompoenpitten eventueel uit een pompoen gehaald en goed schoongemaakt en gedroogd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout optioneel
  • 1 snufje paprikapoeder of knoflookpoeder naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden. Voeg de olie toe en laat deze even warm worden. Strooi de pompoenpitten gelijkmatig in de pan. Je hoort ze al snel tikken en knetteren, dat is een goed teken. Roer ze voortdurend om, zodat ze niet aanbranden. Na een paar minuten zul je zien dat ze beginnen te poppen en lichtbruin worden.
  • Blijf erbij, dit gaat snel. Als ze bijna allemaal gepoft zijn en een beetje glanzen van het vet, haal je de pan van het vuur. Strooi het zout eroverheen en eventueel het paprikapoeder. Roer nog één keer goed door en giet de pitten in een schaal. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert. Dan zijn ze op hun krokantst.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Pompoenpitten bakken