Hoelang pompoen bakken?
Bij pompoen bakken hangt de bakduur af van de grootte van de stukjes en de bereidingstechniek. Als je de pompoen in kleine blokjes snijdt, heb je ongeveer tien tot vijftien minuten nodig in een hete koekenpan. Zorg ervoor dat je regelmatig roert, zodat de stukjes gelijkmatig gaar worden en een licht krokante buitenkant krijgen. Hieronder lees je precies hoe je dit stap voor stap aanpakt.
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 48 kcal
- 1 middelgrote pompoen ongeveer één kilogram
- 2 eetlepeld olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje chilivlokken voor wat pit
1. Pompoen voorbereiden
Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en draderige binnenkant met een lepel. Schil de pompoen met een scherp mes of dunschiller. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer twee centimeter. Zorg ervoor dat de blokjes even groot zijn, zodat ze gelijkmatig garen.
Doe de blokjes pompoen in een grote kom en voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng alles goed, zodat de pompoen gelijkmatig bedekt is met de kruiden.
2. Bakken in de koekenpan
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje extra olijfolie toe. Zodra de pan heet is, leg je de pompoenblokjes erin. Bak de stukjes in tien tot vijftien minuten gaar. Roer regelmatig om te voorkomen dat de pompoen aanbrandt en zorg dat alle kanten mooi gekaramelliseerd zijn. Prik met een vork om te controleren of de pompoen zacht is van binnen.Als je plakken pompoen wilt bakken, zal de baktijd ietwat korter zijn, maar ook de plakken moet je af en toe omdraaien.