Ga terug
klein

Hoelang pommes duchesse frituren?

Pommes duchesse frituren doe je het best op 175 graden Celsius. Reken op een baktijd van ongeveer 8 tot 9 minuten. Laat ze vooral niet ontdooien van tevoren, want dan vallen ze snel uit elkaar. Als ze rechtstreeks uit de vriezer komen, blijven ze mooi in vorm en krijgen ze een knapperige korst. Zodra ze egaal goudbruin zijn, haal je ze uit de friteuse. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier zodat de olie niet aan het oppervlak blijft kleven. Dan blijven ze krokant, ook als je ze niet meteen opdient.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen
calorieën 165 kcal

Benodigdheden

  • 1 friteuse met schone olie
  • Keukenpapier
  • frituurmand of schuimspaan
  • thermometer (optioneel maar handig)

Ingrediënten
  

  • 600 gram diepgevroren pommes duchesse
  • eventueel een snufje zout

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiden en frituren

  • Verwarm je friteuse tot 175 graden Celsius. Controleer of de olie op temperatuur is voordat je begint. Neem de bevroren pommes duchesse uit de vriezer en doe er een portie in het mandje. Vul het mandje niet te vol, want dan daalt de temperatuur van de olie te snel. Laat het mandje langzaam in de hete olie zakken.
  • Laat ze 8 tot 9 minuten rustig frituren. Kijk af en toe of ze al mooi goudbruin beginnen te kleuren. Zodra ze er krokant en goudgeel uitzien, haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er eventueel een klein beetje zout over. Serveer ze direct, want warm zijn ze het lekkerst: zacht vanbinnen en krokant vanbuiten.
Trefwoord Pommes duchesse frituren