Hoelang paprika roosteren?
Paprika’s roosteren op het gasfornuis duurt gemiddeld zo’n 10 tot 15 minuten per paprika. Dit kan verschillen afhankelijk van de grootte van de paprika en hoe hoog je het vuur hebt staan. Draai de paprika regelmatig zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 39 kcal
- 4 grote rode paprika’s
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- Zeezout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
1. Roosteren
Leg de paprika’s één voor één rechtstreeks op het rooster van het gasfornuis. Zet het vuur niet te hoog, zodat ze niet meteen verbranden. Gebruik een vuurvaste tang om de paprika’s regelmatig te draaien. Het is normaal dat de schil zwart blakert; dit hoort bij het proces en zorgt juist voor de lekkere smaak. Blijf de paprika’s rustig draaien totdat ze rondom helemaal zwartgeblakerd zijn.
Zodra de paprika’s rondom goed geroosterd zijn, haal je ze van het vuur en stop je ze direct in een afgesloten plastic zakje of een kom die je afdekt met huishoudfolie. Laat ze hierin ongeveer 15 minuten stomen. Hierdoor komt het zwarte velletje makkelijker los.
Na het stomen kun je eenvoudig het zwarte velletje verwijderen met je vingers of een klein mesje. Snij de paprika’s daarna doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes, en snijd het vruchtvlees in reepjes of stukjes. Doe de paprika’s in een kom, besprenkel met olijfolie, voeg de fijngehakte knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar en laat even intrekken voor je het serveert.
Trefwoord Paprika roosteren