Ga terug
Klein

Hoelang paksoi koken?

Paksoi koken heeft niet veel tijd nodig, de groente is vrij snel gaar. De stelen hebben meestal 3 tot 4 minuten kooktijd nodig, terwijl de bladeren al na 1 tot 2 minuten goed zijn. Door eerst de stelen in de pan te doen en de bladeren iets later toe te voegen, voorkom je dat ze te zacht worden. Het resultaat is een frisse, knapperige groente die nog veel van haar voedingsstoffen behoudt.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 4 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Groenten
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 9 kcal

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet

Ingrediënten
  

  • 800 gram paksoi
  • 1 liter water
  • 10 gram zout

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Vul een ruime pan met 1 liter water en voeg 10 gram zout toe. Breng dit aan de kook.
  • Was de paksoi zorgvuldig en snij de stelen los van de bladeren. Snij de stelen in stukken van ongeveer 3 centimeter en scheur de bladeren grof.
    Punt 1

2. Koken

  • Doe eerst de stelen in het kokende water en kook deze 2 minuten. Voeg daarna de bladeren toe en kook nog 1 tot 2 minuten mee.
  • Controleer met een vork of de stelen zacht genoeg zijn, maar nog wat stevigheid hebben.
  • Giet de paksoi af in een vergiet en serveer direct.
    Punt 2
Trefwoord Paksoi koken