Ga terug
klein

Hoelang paksoi bakken?

Paksoi bakken duurt meestal maar 5 tot 7 minuten in een hete koekenpan. Eerst bak je de gesneden stelen, die steviger zijn en iets langer nodig hebben om te garen. Daarna voeg je de bladeren toe, die in een paar minuten slinken en mals worden. Het resultaat is een groente die beetgaar blijft en tegelijk vol smaak zit.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Groenten
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 59 kcal

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Snijplank en scherp mes

Ingrediënten
  

  • 600 gram paksoi
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout en peper naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Snij de ui fijn en fruit deze enkele minuten tot hij glazig is.
    Punt 1

2. Bakken

  • Snij de stelen van de paksoi in grove stukken en voeg deze toe. Bak ze 3 minuten terwijl je regelmatig omschept. Snij de bladeren grof en voeg ze toe aan de pan samen met de fijngesneden knoflook. Roer alles goed door en bak nog 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper. Serveer direct.
    Punt 2
Trefwoord Paksoi bakken