Hoelang paksoi bakken?
Paksoi bakken duurt meestal maar 5 tot 7 minuten in een hete koekenpan. Eerst bak je de gesneden stelen, die steviger zijn en iets langer nodig hebben om te garen. Daarna voeg je de bladeren toe, die in een paar minuten slinken en mals worden. Het resultaat is een groente die beetgaar blijft en tegelijk vol smaak zit.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Groenten
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 59 kcal
Grote koekenpan
Houten lepel of spatel
Snijplank en scherp mes
- 600 gram paksoi
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel sojasaus
- zout en peper naar smaak
2. Bakken
Snij de stelen van de paksoi in grove stukken en voeg deze toe. Bak ze 3 minuten terwijl je regelmatig omschept. Snij de bladeren grof en voeg ze toe aan de pan samen met de fijngesneden knoflook. Roer alles goed door en bak nog 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper. Serveer direct.