Hoelang ossenhaas bakken?
Ossenhaas bakken doe je kort en heet. Voor stukken van ongeveer drie centimeter dik kun je uitgaan van twee minuten per kant voor rosé, drie minuten per kant voor medium, en vier minuten per kant voor doorbakken. Belangrijk is dat je het vlees daarna vijf tot tien minuten laat rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Dat rustmoment is net zo belangrijk als het bakken zelf.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 23 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 126 kcal
- 4 stukken ossenhaas van ongeveer 150 gram per stuk
- 20 gram roomboter
- 15 milliliter zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
2. Bakken
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op hoog vuur. Als de olie begint te walmen, leg je de ossenhaas in de pan. Bak het vlees zonder te bewegen twee tot vier minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Draai dan om met een tang en bak de andere kant net zo lang. Voeg in de laatste minuut de boter, knoflook, tijm en rozemarijn toe en bedruip het vlees met de gesmolten boter.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een warme snijplank. Dek het losjes af met aluminiumfolie en laat vijf tot tien minuten rusten. Snij het daarna pas aan.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Ossenhaas bakken