Hoelang mihoen koken?
Mihoen koken, eigenlijk hoeft je het niet echt te koken zoals je met pasta zou doen. Je weekt het meestal eerst in warm water, en daarna hoef je het maar heel even door kokend water te halen. In totaal ben je vaak maar een minuut of vijf bezig. De meeste soorten mihoen zijn na 2 tot 4 minuten weken in heet water al zacht genoeg om direct te gebruiken in roerbakgerechten of soep. Wil je het écht koken in een pan? Dan hoeft dat maar 2 minuten. Daarna afgieten, even spoelen met koud water om het garingsproces te stoppen, en je bent klaar.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Pasta en rijst
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 344 kcal
- 200 gram gedroogde mihoen
- 1 liter water om te koken
- 1 eetlepel zonnebloemolie of sesamolie optioneel, om kleven te voorkomen
- Snufje zout optioneel
2. Koken
Zet intussen een pan met ongeveer 1 liter water op het vuur. Voeg als je wilt een snufje zout toe. Als het water kookt, giet je de geweekte mihoen af en doe je ze voorzichtig in het kokende water.
Laat de mihoen niet langer dan 1 tot 2 minuten koken. Ze zijn snel gaar. Hou het goed in de gaten, anders worden ze papperig. Zodra ze soepel aanvoelen en geen harde kern meer hebben, zijn ze klaar.
Giet de mihoen af in een vergiet en spoel ze kort onder koud stromend water. Hierdoor stopt het garingsproces en blijven ze lekker stevig. Laat goed uitlekken. Je kunt nu direct serveren of verder verwerken in een roerbakgerecht, soep of salade.