Merguez bakken duurt meestal tussen de 8 en 12 minuten in een koekenpan, afhankelijk van de dikte van de worstjes. Het vlees moet helemaal gaar zijn vanbinnen, maar mag zeker niet droog worden. Keer ze regelmatig om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden. Prik ze niet in tijdens het bakken, want dan lopen de sappen eruit. Laat ze liever op een zacht vuurtje na sudderen als je twijfelt of ze al gaar zijn. Je kunt altijd even een worstje opensnijden om te controleren.
Eventueel wat vers brood of couscous als bijgerecht
Stapsgewijze handleiding
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden. Doe dan de olijfolie erin en laat die ook een beetje op temperatuur komen. De olie moet gaan glanzen, maar mag niet walmen.
Leg de merguez worstjes rustig in de pan. Je moet een licht sissend geluid horen, dat is een goed teken. Draai ze na een paar minuten om met een tang, en blijf dat om de paar minuten doen. Zorg dat alle kanten gelijkmatig bruin worden. Zet het vuur eventueel iets lager als je merkt dat ze te snel kleuren.
Na ongeveer 10 minuten zijn ze meestal goed. Ze moeten stevig aanvoelen en een egale kleur hebben aan de binnenkant. Snijd er eventueel eentje open om te controleren. Laat ze nog een minuutje rusten op een bord met keukenpapier zodat het overtollige vet eruit trekt.
Serveer de gebakken merguez direct met iets fris erbij. Denk aan yoghurt met citroenrasp of een salade van tomaat en komkommer.