Ga terug
Klein

Hoelang mais roosteren?

Mais roosteren in de oven is eenvoudig en vraagt vooral wat geduld. Verwarm de oven eerst goed voor, zodat de hitte overal gelijkmatig verspreid is. Mais roosteren doe je bij een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius. De totale tijd ligt tussen de 25 en 35 minuten, afhankelijk van de dikte van de kolven en de gewenste kleur. Draai de kolven halverwege even om, zodat ze aan alle kanten mooi roosteren.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 435.9 kcal

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwastje om de boter aan te brengen
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 maiskolven schoongemaakt
  • 50 gram ongezouten boter gesmolten
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder optioneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier zodat de kolven niet aanbakken.
  • Leg de maiskolven op de bakplaat en bestrijk ze royaal met de gesmolten boter en olijfolie. Strooi er zeezout en, als je wilt, wat gerookt paprikapoeder overheen.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
    Punt 1

2. Roosteren

  • Rooster de maiskolven gedurende 25 tot 35 minuten. Draai ze halverwege de tijd om, zodat ze aan alle kanten goudbruin kleuren.
  • Haal de mais uit de oven, laat ze enkele minuten rusten en bestrijk ze nog eens licht met boter voor extra glans en smaak.
  • Serveer direct, eventueel met een schijfje limoen of wat verse kruiden.
    Punt 2
Trefwoord Mais roosteren