Ga terug
klein

Hoelang lamsrollade braden?

Lamsrollade braden in een braadpan duurt ongeveer 60 minuten als je een rollade hebt van 900 gram tot 1 kilogram. Laat het vlees eerst een half uur op kamertemperatuur komen. Braad de rollade daarna rondom aan in boter en olie, en laat hem verder garen met het deksel half op de pan. Wil je het vlees rosé? Dan houd je een kerntemperatuur van 60 tot 65 graden Celsius aan. Voor doorbakken vlees streef je naar 70 graden. Na het braden laat je de rollade minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de vleessappen zich goed verdelen.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 187 kcal

Benodigdheden

  • Braadpan met deksel
  • Keukentouw (indien nodig)
  • Vleesthermometer
  • Snijplank
  • Tang of grote vork
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 lamsrollade van ongeveer 900 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Laat de rollade een half uur op kamertemperatuur komen. Dep hem daarna droog met keukenpapier en wrijf hem in met zout, peper en grove mosterd.

2. Braden

  • Verhit de olijfolie en roomboter in de braadpan op middelhoog vuur. Zodra de boter schuimt, leg je de rollade in de pan. Braad hem in ongeveer 10 minuten rondom mooi bruin. Draai regelmatig met een tang of vork.
  • Voeg de gekneusde knoflooktenen, takjes tijm en rozemarijn toe. Zet het vuur wat lager en leg het deksel half op de pan. Laat de rollade in 50 tot 60 minuten rustig gaar worden. Draai hem om de 10 minuten en bedruip steeds met het braadvet.
  • Is het vlees gaar? Haal het uit de pan, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat het minstens 10 minuten rusten. Snij daarna in plakken en serveer direct.
Trefwoord Lamsrollade braden