Hoelang kousenband koken?
Kousenband hoeft niet lang te koken. Meestal is 6 tot 8 minuten voldoende om de groente beetgaar te maken. Je kunt de stukken controleren door er met een vork in te prikken. De bedoeling is dat de groente gaar is maar nog wel een beetje stevig blijft. Zo behoud je het frisse karakter van de kousenband en voorkom je dat het een slappe, waterige groente wordt.
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 8 minuten min
Totale tijd 28 minuten min
Gang Groenten
Keuken West-Afrika
Porties 4 Personen
calorieën 47 kcal
Kookpan
Vergiet
Snijplank
Koksmes
- 500 gram kousenband
- 2 liter water
- 10 gram zout
1 Voorbereiding
Breng de pan met water aan de kook en voeg het zout toe. Terwijl het water opwarmt, spoel je de kousenband goed af en snij je de uiteinden eraf. Snij de lange bonen vervolgens in stukken van ongeveer 5 tot 7 centimeter, zodat ze makkelijk in de pan passen en gelijkmatig kunnen garen.
2. Koken
Wanneer het water kookt, voeg je de kousenband toe. Zorg ervoor dat alle stukken goed onder water staan. Laat de groente 6 tot 8 minuten koken op middelhoog vuur. Controleer met een vork of de bonen beetgaar zijn. Zodra ze de juiste gaarheid hebben bereikt, giet je ze af in een vergiet en laat je ze kort uitdampen. Serveer de kousenband direct of gebruik het als basis voor andere gerechten.
Trefwoord Kousenband koken