Hoelang komijnzaad roosteren?
Komijnzaad roosteren doe je in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is. Voeg dan 2 eetlepels komijnzaad toe. Blijf roeren met een houten lepel of schud de pan zachtjes heen en weer. Binnen 2 tot 3 minuten begint het zaad lichtbruin te kleuren en komt de geur vrij. Zodra dat gebeurt, haal je het direct van het vuur en stort je het in een koud schaaltje. Niet laten liggen in de pan, anders gaart het door en kan het alsnog bitter worden.
Voorbereidingstijd 11 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 21 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 449 kcal
Zet de koekenpan op het vuur en laat hem rustig heet worden. Geen haast. Het is belangrijk dat de pan goed droog is. Als er vocht in zit, of vet, verbrandt het komijnzaad of wordt het ongelijk geroosterd.
Als de pan heet is, strooi je het komijnzaad erin. Spreid het gelijkmatig uit over de bodem. Nu komt het belangrijkste: blijf roeren. Met een houten lepel, of door de pan zachtjes te bewegen. Je wilt dat elk zaadje contact maakt met de bodem, zonder aan te branden. Na een minuut of twee begint het zaad een diepere kleur te krijgen. Dan komt ook die geur vrij die je alleen ruikt bij vers geroosterd komijn. Zodra dat gebeurt, haal je de pan van het vuur. Giet het zaad meteen in een schaaltje en laat het afkoelen.
Daarna kun je het gebruiken zoals je wilt. Heel door een salade of een saus. Of vijzelen tot poeder voor een kruidenmix. Maar wat je ook doet, je merkt meteen: geroosterd smaakt het zoveel beter.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Komijnzaad roosteren