Ga terug
Klein

Hoelang knolselderij koken?

Knolselderij koken duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze gaar zijn. Je kunt eenvoudig controleren of de knolselderij klaar is door er met een vork in te prikken. Glijdt de vork er gemakkelijk doorheen, dan is de groente gaar en kun je het afgieten en serveren.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Groenten
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 32 kcal

Benodigdheden

  • Grote pan met deksel
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Afgietzeef

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij van ongeveer 800 gram
  • 1 liter water
  • 5 gram zout

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Schil de knolselderij zorgvuldig met een scherp mes en snij deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
    Punt 1

2. Koken

  • Breng in een grote pan het water met zout aan de kook. Voeg de blokjes knolselderij toe en zorg dat ze volledig onder water staan. Laat de knolselderij 15 tot 20 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Controleer met een vork of de blokjes gaar zijn.
  • Giet de knolselderij af in een zeef en serveer direct, eventueel met een klontje boter of een scheutje olijfolie.
    Punt 2
Trefwoord Knolselderij koken