Ga terug
klein

Hoelang kapucijners koken?

Kapucijners koken begint met goed weken en rustig garen in een ruime pan. Haast werkt niet, want dan blijven ze taai of vallen uit elkaar. Gebruik een pan met dikke bodem en zorg dat je voldoende water gebruikt. Voeg geen zout toe tijdens het koken, dat kan de schilletjes taai maken.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Weken 12 uur
Totale tijd 13 uur 20 minuten
Gang Groenten
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 104 kcal

Benodigdheden

  • grote kom om te weken
  • Grote pan met dikke bodem
  • Houten lepel of schuimspaan
  • Vergiet

Ingrediënten
  

  • 300 gram gedroogde kapucijners
  • 1500 milliliter water om te koken
  • Optioneel: 1 laurierblad 1 teentje knoflook, 1 theelepel komijnzaad

Stapsgewijze handleiding
 

  • Spoel de kapucijners af in een vergiet en verwijder eventuele steentjes of kapotte exemplaren.
  • Doe ze in een grote kom en giet er ruim koud water over. Laat ze minimaal 10 tot 12 uur weken, bijvoorbeeld een nacht.
  • Giet het weekwater weg en spoel de kapucijners opnieuw af.
  • Doe ze in een pan met 1500 milliliter vers water. Voeg eventueel laurier, knoflook of komijnzaad toe voor extra smaak.
  • Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat ze zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  • Controleer na 60 minuten of ze gaar zijn door er een te proeven. Kook eventueel nog 10 tot 15 minuten langer.
  • Giet af en laat ze kort uitstomen. Nu zijn ze klaar om te gebruiken in elk gewenst gerecht.
Trefwoord Kapucijners koken