Hoelang kangoeroe steak bakken?
Kangoeroe steak bakken doe je op hoog vuur en kort. Voor een stuk van 150 gram is 1 tot 2 minuten per kant meestal genoeg. Het vlees moet aan de buitenkant dichtgeschroeid zijn, maar vanbinnen nog rood tot rosé. Als je het te lang bakt, wordt het droog en taai. Laat het na het bakken altijd minstens 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dan kunnen de sappen zich goed verdelen en blijft het vlees mals. Probeer de steak daarna direct te serveren, zodat het nog warm is en lekker sappig.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 4 minuten min
Totale tijd 19 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Australisch
Porties 4 Personen
calorieën 115 kcal
- Voor 4 personen
- 4 kangoeroe steaks van ongeveer 150 gram
- 30 milliliter zonnebloemolie
- 20 gram roomboter
- 1 teentje knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper
2. Bakken
Zet een stevige koekenpan op hoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe. Als de olie heet is, leg je het vlees in de pan. Bak elke kant 1 tot 2 minuten. Druk het vlees niet aan en prik er niet in. Voeg halverwege de roomboter, het gekneusde teentje knoflook en de rozemarijn toe. Lepel het vet een paar keer over het vlees terwijl het bakt.
Zodra het vlees mooi gebruind is aan beide kanten, haal je het uit de pan. Leg het op een bord, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het minstens 5 minuten rusten. Snij eventueel in plakken en serveer direct.
Trefwoord Kangoeroe bakken