Hoelang entrecote bakken?
Bij entrecote bakken, hangt de bereidingstijd af van de dikte en hoe je het vlees wilt eten. Een entrecote van ongeveer 2 centimeter dik is vaak na 2 minuten per kant rosé. Voor medium kun je iets langer bakken, en voor doorbakken nog iets langer, al gaat dit wel ten koste van de malsheid. Het belangrijkste is dat je het vlees altijd een paar minuten laat rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 165 kcal
- 4 entrecotes van ongeveer 200 gram per stuk
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 30 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 2 takjes verse tijm of rozemarijn
- Zout en versgemalen peper naar smaak
2. Bakken
Verhit de koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Leg de entrecotes in de hete pan en bak ze 2 minuten per kant voor rosé. Voeg na het omdraaien de roomboter, knoflook en tijm toe en schep met een lepel steeds wat van de gesmolten boter over het vlees. Dit geeft extra smaak en zorgt voor een mooie glans.
Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op een snijplank. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Snij het vlees daarna haaks op de draad in plakken en serveer direct.
Trefwoord Entrecote bakken