Ga terug
klein

Hoelang entrecote bakken?

Bij entrecote bakken, hangt de bereidingstijd af van de dikte en hoe je het vlees wilt eten. Een entrecote van ongeveer 2 centimeter dik is vaak na 2 minuten per kant rosé. Voor medium kun je iets langer bakken, en voor doorbakken nog iets langer, al gaat dit wel ten koste van de malsheid. Het belangrijkste is dat je het vlees altijd een paar minuten laat rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 165 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan met dikke bodem
  • Vleestang
  • Aluminiumfolie
  • Snijplank en scherp mes

Ingrediënten
  

  • 4 entrecotes van ongeveer 200 gram per stuk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 2 takjes verse tijm of rozemarijn
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Haal de entrecotes 30 minuten voor het bakken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf beide kanten in met een beetje zout en peper.
    Punt 1

2. Bakken

  • Verhit de koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Leg de entrecotes in de hete pan en bak ze 2 minuten per kant voor rosé. Voeg na het omdraaien de roomboter, knoflook en tijm toe en schep met een lepel steeds wat van de gesmolten boter over het vlees. Dit geeft extra smaak en zorgt voor een mooie glans.
  • Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op een snijplank. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Snij het vlees daarna haaks op de draad in plakken en serveer direct.
    Punt 2
Trefwoord Entrecote bakken