Hoelang chayote koken?
Chayote koken duurt gemiddeld tussen de 15 en 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. Snij je hem in blokjes van ongeveer 2 centimeter, dan is 15 minuten vaak voldoende om hem zacht, maar niet papperig te maken. Wanneer je de chayote in grotere helften kookt, kan dit tot 20 minuten duren. Je kunt met een vork controleren of hij gaar is: gaat de vork er gemakkelijk in, dan is de groente klaar om verder te verwerken of te serveren.
Gang Groenten
Keuken Midden-Amerika
Porties 4 Personen
calorieën 19 kcal
Grote kookpan
Snijplank
Koksmes
Vergiet
- 2 chayotes ongeveer 800 gram
- 2 liter water
- 1 theelepel zout
Breng 2 liter water met 1 theelepel zout aan de kook in een grote pan. Terwijl het water opwarmt, schil je de chayotes met een scherp mes of dunschiller. Snij de vrucht vervolgens in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees daarna in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Wanneer het water kookt, voeg je de blokjes chayote toe. Laat ze 15 tot 20 minuten koken met de deksel op de pan. Controleer tussentijds of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de blokjes zacht zijn maar niet uit elkaar vallen, giet je ze af in een vergiet. Laat kort uitdampen en serveer direct als bijgerecht of verwerk ze in een gerecht naar keuze.