Hoelang camembert bakken?
Camembert bakken duurt gemiddeld in een hapjespan ongeveer zes tot acht minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de kaas en of je hem gepaneerd hebt of niet. De kaas moet zacht en romig zijn aan de binnenkant, maar niet vloeibaar uitlekken. Je wilt dat hij stevig genoeg blijft om mooi op het bord te leggen, maar wel smeuïg genoeg om te dippen of uit te lepelen.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 310 kcal
- 2 camemberts van elk ongeveer 125 gram
- 1 ei
- 50 gram bloem
- 50 gram paneermeel
- versgemalen zwarte peper
- klein snufje zout
- 1 eetlepel roomboter
- een scheutje olijfolie
1. Voorbereiding
Begin met het uit de verpakking halen van de camembert. Laat de kaas even op kamertemperatuur komen, zo’n twintig minuten, dan bakt hij gelijkmatiger. Snij eventueel het witte korstje lichtjes in, maar laat het wel intact zodat de kaas niet uitloopt.
Breek het ei in een kommetje en klop het los met een vork. Strooi de bloem op een bord en doe het paneermeel op een ander bord. Haal de camemberts eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Zorg dat hij overal goed bedekt is, dat voorkomt dat hij gaat lekken.
2. Bakken
Zet de hapjespan op middelhoog vuur en laat de boter samen met een klein scheutje olijfolie warm worden. Leg de camemberts voorzichtig in de pan. Laat ze eerst vier tot vijf minuten aan de ene kant bakken. Keer ze daarna om met een spatel of keukentang en bak de andere kant ook vier tot vijf minuten. Zet eventueel het deksel schuin op de pan om de warmte goed rond te laten gaan.
Zodra de camembert zacht aanvoelt en een krokant goudbruin korstje heeft, haal je hem uit de pan. Laat hem heel kort rusten op een bordje met keukenpapier en serveer dan direct. Heerlijk met een frisse salade, brood, gebakken aardappeltjes of zelfs een lepeltje cranberrycompote.
Trefwoord Camembert bakken