Hoelang broccoli koken?
Broccoli koken doe je idealiter tussen de drie en vijf minuten. Dat hangt een beetje af van hoe groot je de roosjes snijdt en hoe stevig je hem wilt. Voor een beetgare structuur, zoals de meeste mensen het lekker vinden, is vier minuten meestal precies goed. Zorg dat je een ruime pan gebruikt en breng voldoende water aan de kook met een snuf zout. Voeg dan de broccoli toe en zet het vuur hoog, zodat het water niet te veel afkoelt. Laat de broccoli koken en prik na drie minuten even in een roosje met een vork. Gaat dat gemakkelijk, dan is hij goed. Liever nog nét met wat weerstand. Giet de broccoli direct af in een vergiet en spoel hem kort na met koud water. Daardoor stopt het garen en behoudt hij zijn groene kleur. Als je hem in warme gerechten gebruikt, zoals een wokschotel, kun je hem ook korter koken en later in het gerecht laten doorgaren.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 29 kcal
Grote kookpan met deksel
Vergiet of zeef
Scherp mes
Snijplank
- 500 gram broccoli
- Water om in te koken
- 1 theelepel zout
2. Koken
Vul een ruime pan met voldoende water, zeker anderhalve liter, en breng het aan de kook. Voeg zodra het kookt het zout toe.
Doe nu de broccoli in het kokende water. Laat het geheel vier minuten koken op hoog vuur. Controleer na drie minuten met een vork of je roosjes al beetgaar zijn.
Giet de broccoli direct af in een vergiet. Spoel kort met koud water om het garingsproces te stoppen, vooral als je hem niet meteen serveert.
Serveer warm als bijgerecht of gebruik verder in je gerecht.