Ga terug
Klein

Hoelang agnolotti koken?

Agnolotti koken, de kooktijd hangt af van of je verse of diepgevroren agnolotti gebruikt. Verse agnolotti hebben meestal maar 3 tot 5 minuten nodig. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze vaak al gaar. Diepgevroren agnolotti kun je direct in kokend water doen, maar geef ze dan wat extra tijd, reken op 6 tot 8 minuten. Let op dat je niet roert met een lepel die de pasta beschadigt. Een schuimspaan is beter om ze eruit te halen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang Pasta en rijst
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 249 kcal

Benodigdheden

  • Grote kookpan van minstens 5 liter inhoud
  • Schuimspaan of zeef
  • Keukenwekker of klok
  • Kom of schaal om te serveren

Ingrediënten
  

  • 500 gram verse agnolotti bijvoorbeeld met vlees of ricotta-spinazie
  • 4 liter water
  • 40 gram zout voor het kookwater
  • 20 gram boter of 20 milliliter olijfolie voor na het koken
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Koken

  • Breng 4 liter water aan de kook in een grote pan. Voeg 40 gram zout toe zodra het water borrelt. Dit lijkt veel, maar pasta kook je nu eenmaal in goed gezouten water om de smaak naar boven te halen. Als het water weer kookt, voeg je de agnolotti toe. Roer een keer heel voorzichtig zodat ze los van elkaar blijven.
  • Laat ze rustig garen. Gebruik een schuimspaan om af en toe te kijken of ze al beginnen te drijven. Bij verse agnolotti duurt dit meestal maar een paar minuten. Schep ze zodra ze boven komen drijven uit het water en leg ze in een schaal. Voeg meteen de boter of olijfolie toe, zodat ze niet aan elkaar kleven en je een mooie glans krijgt.
  • Serveer ze direct met geraspte Parmezaanse kaas of een eenvoudige saus. Zelf hou ik van salieboter of gewoon een scheutje citroenolie. Hou het simpel en laat de vulling spreken.
Trefwoord Agnolotti koken