Warme melk met honing maken vraagt geen ervaring, alleen een beetje aandacht. Je verwarmt de melk langzaam tot net onder het kookpunt. Daarna roer je de honing erdoor zodat die oplost, zonder dat de waardevolle stoffen verloren gaan. Belangrijk is dat de melk niet kookt, want dat verandert de smaak en kan de honing bitter maken.
2eetlepelshoningbij voorkeur rauwe of biologische honing
Stapsgewijze handleiding
Giet de volle melk in een steelpan en zet deze op laag vuur. Blijf erbij staan en roer af en toe rustig, zodat de melk niet aanbrandt op de bodem van de pan. Gebruik je een thermometer, verwarm de melk dan tot ongeveer 70 graden Celsius. Kook de melk niet, dat verandert de smaak en vernietigt sommige gezonde stoffen in de honing.
Zodra de melk heet genoeg is, haal je de pan van het vuur. Wacht een halve minuut tot de melk iets afkoelt. Voeg dan pas de honing toe. Roer goed met een houten lepel of garde zodat de honing volledig oplost in de melk. Proef even. Wil je het iets zoeter? Voeg dan gerust nog een halve eetlepel extra honing toe.
Schenk de warme melk in mokken en serveer direct. Het is het lekkerst als je het langzaam drinkt terwijl het nog warm is.