Hoe tagliatelle met paprikasaus maken?
Tagliatelle met paprikasaus maken, een variatie op de meeste gebruikte sauzen, zoals tomatensaus en carbonarasaus, en een smaak die heerlijk fris is.
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 40 minuten min
Rusten 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 168 kcal
- 400 gram tagliatelle
- 4 rode paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snuf grof zeezout voor het roosteren
- 1 snuf zout
- 1 snuf zwarte peper
- Eventueel een snuf gerookt paprikapoeder
- Parmezaanse kaas en peterselie naar smaak
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s, laat ze heel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Extra tip voor meer smaak: strooi een snuf grof zeezout over de paprika’s en besprenkel ze met een paar druppels olijfolie voordat ze de oven in gaan. Dit haalt het vocht wat sneller naar buiten en versterkt de natuurlijke zoetheid. Rooster de paprika’s 25 tot 30 minuten, tot het vel zwart begint te blakeren.
Haal de paprika’s uit de oven, leg ze in een kom en dek af met huishoudfolie. Door de stoom laat de schil makkelijker los. Na 10 minuten trek je de schil eraf, verwijder je de zaadlijsten en snij je het vruchtvlees grof.
Maak de saus
Zet een ruime sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui in olijfolie tot deze glazig is. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee. Doe de geroosterde paprika’s erbij samen met de groentebouillon en laat het geheel 10 minuten rustig sudderen. Pureer de saus met een staafmixer tot een glad geheel.
Giet de gepureerde saus door een fijne puntzeef of chinois. Druk met de bolle kant van een lepel de saus erdoor zodat alle velrestjes en vezels achterblijven. Je houdt een fluweelzachte, zijdezachte saus over die perfect om de pasta heen valt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje gerookt paprikapoeder.
Tagliatelle koken
Kook ondertussen de tagliatelle in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Meng de pasta met de paprikasaus en voeg indien nodig wat kookvocht toe om de binding en glans te versterken. Serveer direct met Parmezaanse kaas en wat fijngehakte peterselie.
Trefwoord Tagliatelle met paprikasaus maken