Hoe strammer max maken?
Strammer max maken doe je met sneetjes stevig brood, meestal roggebrood of boerenbrood, die geroosterd of gebakken worden in een klontje boter. Daarop komt een plak ham, die je het liefst even mee opwarmt in de pan zodat hij licht krokant wordt aan de randen. Tot slot bak je een spiegelei met een zachte dooier en leg je dat er bovenop. Je kunt het simpel houden of aanvullen met een augurkje, tomaatjes of wat mosterd.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Luchgerecht, Ontbijt
Keuken Duits
Porties 4 Personen
calorieën 613 kcal
- 8 sneetjes stevig boerenbrood of roggebrood
- 8 plakjes rauwe of gekookte ham bijvoorbeeld Schwarzwälder of boerenachterham
- 4 eieren
- 40 gram roomboter
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper
- Eventueel: 4 augurken of een handje rucola voor erbij
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat een klontje boter smelten. Bak de sneetjes brood in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en licht krokant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Leg in dezelfde pan de plakjes ham. Bak ze kort aan, ongeveer een halve minuut per kant, tot ze beginnen te krullen. Leg ze direct op het brood.
Voeg indien nodig nog een klontje boter toe in de pan. Breek nu de eieren en bak vier spiegeleieren, waarbij je het eigeel heel laat en het eiwit gaar bakt. Bestrooi met zout en peper.
Leg op elk belegd brood één spiegelei. Serveer direct, eventueel met een augurk of wat sla.
Trefwoord Strammer max maken