Hoe sloppy Joe maken?
De truc bij sloppy Joe maken zit in de juiste balans tussen vlees, saus en kruiding. Het vlees moet rul gebakken zijn, niet te droog, de saus goed ingekookt, maar niet te dik, en de smaken mogen uitgesproken zijn zonder te overheersen. Werk snel maar secuur. Geef het even de tijd om in te koken, zodat de smaken goed samenkomen.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 280 kcal
Koekenpan of sauteerpan
Houten lepel
Snijplank
Koksmes
Maatbeker
- 500 gram rundergehakt
- 1 middelgrote ui
- 1 kleine rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 150 milliliter ketchup
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snufje cayennepeper optioneel
- 100 milliliter water
- Zout en versgemalen peper
- 4 zachte hamburgerbroodjes
1. Vulling maken
Pel de ui en snipper deze fijn. Snij de paprika in hele kleine blokjes, zo garen ze straks snel mee. Pel de knoflook en hak fijn. Zet alles klaar voordat je gaat bakken.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit eerst de ui op middelhoog vuur tot die glazig is. Voeg daarna de paprika en knoflook toe. Bak alles nog een minuut of twee mee tot het zacht begint te worden. Roer regelmatig zodat niets aanbrandt.
Voeg nu het gehakt toe. Zet het vuur wat hoger en bak het rul, terwijl je het met de lepel uit elkaar drukt. Bak tot het niet meer roze is en je wat kleur op het vlees krijgt. Kruid nu met zout, peper, paprikapoeder en eventueel een snuf cayennepeper.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit kort mee om het zure eraf te halen. Voeg daarna de ketchup, bruine suiker, mosterd en Worcestershiresaus toe. Schenk het water erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen. Laat dit minstens 10 tot 15 minuten inkoken tot je een dikke, kleverige saus hebt.
Trefwoord Sloppy Joe maken