Ga terug

Hoe rookworst opwarmen?

Rookworst opwarmen in de magnetron is eenvoudig, maar het vraagt om wat aandacht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 Portie
calorieën 311 kcal

Benodigdheden

  • Magnetronbestendig bord of schaal
  • Deksel of magnetronfolie

Ingrediënten
  

  • 1 rookworst ongeveer 275 gram of een stuk van een rookworst dat overgebleven is.
  • 2 tot 3 eetlepels water

Stapsgewijze handleiding
 

  • Leg de rookworst op een magnetronbestendig diep bord of schaal.
  • Voeg ongeveer twee tot drie eetlepels water toe, zodat er wat stoom kan ontstaan.
  • Dek het bord losjes af met een deksel, een magnetrondeksel of eventueel een stukje magnetronfolie. Zo blijft de rookworst sappig.
  • Zet de magnetron op 600 tot 700 watt. Warm de rookworst eerst 1 minuut op, draai hem daarna om met een vork of lepel, en warm hem nog 1 minuut. Laat hem daarna 1 minuut staan in de magnetron, zodat de warmte zich goed verdeelt. Als hij dan nog niet goed heet is vanbinnen, kun je hem steeds met 30 seconden verlengen. Prik niet in de worst, anders verliest hij zijn sappen.
Trefwoord Rookworst opwarmen