Ga terug
klein

Hoe plukbrood met pesto maken?

Voor dit plukbrood met pesto maken, maak je een eenvoudig gistdeeg, dat je verrijkt met pesto. Je vormt er meerdere kleine bollen van en legt die in een ingevette tulbandvorm. Na het rijzen bak je het brood af in de oven tot het goudbruin en gaar is.
Gang Brood
Keuken Italiaans
Porties 1 Brood
calorieën 93 kcal

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer met deeghaken of houten lepel
  • schone theedoek
  • Werkblad of aanrecht
  • Tulbandvorm
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 400 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 200 milliliter lauwwarm water
  • 3 eetlepels groene pesto naar smaak iets meer of minder
  • Extra bloem voor op het werkblad
  • Extra olie voor het invetten van de vorm

Stapsgewijze handleiding
 

1. Deeg maken

  • Doe de bloem in een ruime mengkom en meng er de droge gist goed doorheen met een houten lepel of met de hand.
  • Voeg de olijfolie, het zout, de suiker en het lauwwarme water toe. Meng alles met de mixer op de laagste stand of met de hand tot er een glad deeg ontstaat. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Dek de kom af met een schone theedoek. Zet het deeg op een warme plek en laat het ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en stort het deeg daarop. Kneed het deeg stevig met de handen door. Voeg dan de pesto toe en kneed deze er goed doorheen zodat het gelijkmatig verdeeld is.
  • Verdeel het deeg in meerdere kleinere stukken en vorm hier bollen van, ongeveer ter grootte van een mandarijn.
  • Vet de tulbandvorm in met een beetje olie en leg de deegbollen in de vorm. Zorg dat ze elkaar raken, maar niet te strak tegen elkaar liggen.
  • Dek de vorm weer af met een doek en laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2. Bakken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de tulbandvorm in het midden van de oven en bak het brood 20 tot 25 minuten tot het mooi goudbruin is en gaar van binnen.
  • Haal het brood uit de oven en laat het kort afkoelen in de vorm. Keer het daarna om en haal het voorzichtig uit de vorm om verder af te koelen op een rooster of plank.
    Punt 2
Trefwoord Plukbrood met pesto maken