Hoe omelet opwarmen?
Omelet opwarmen in de oven begint met rust. Je hoeft niets overhaast te doen. Wil je liever op een andere manier opwarmen, staan onder het recept nog meer mogelijkheden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 153.7 kcal
1 oven of airfryer of koekenpan of magnetron
1 vel aluminiumfolie
1 ovenvaste schaal of bord
eventueel keukenpapier of deksel (voor magnetron)
- 1 stuk gare omelet zelfgemaakt of restje van een eerdere maaltijd
- optioneel: beetje boter of olie voor koekenpan
Verwarm de oven eerst voor op 160 graden Celsius. Terwijl de oven op temperatuur komt, pak je de omelet in aluminiumfolie. Dit helpt om het vocht binnen te houden. Leg de omelet op een ovenbestendige schaal of bakplaat. Schuif deze in het midden van de oven en laat de omelet zo’n tien tot twaalf minuten opwarmen. Controleer halverwege of hij al warm genoeg is van binnen.
Voel even voorzichtig met een vork of de kern warm is. Zo niet, laat hem dan nog een paar minuten liggen, maar houd het in de gaten. Als je een iets knapperig randje aan de buitenkant wilt, kun je het folie de laatste twee minuten openvouwen. Haal de omelet er daarna uit en serveer hem direct. Een beetje verse kruiden erover doet altijd goed.
Trefwoord Omelet opwarmen