Hoe kebab opwarmen?
Kebab opwarmen kun je heel makkelijk in een hapjespan. Belangrijk is dat je het vlees eerst even op kamertemperatuur laat komen. Haal het dus zo’n 15 tot 20 minuten van tevoren uit de koelkast.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Porties 1 Portie
calorieën 103 kcal
- 250 gram voorgegaarde kebab rund, lam, kip of gemengd
- 1 eetlepel zonnebloemolie of 20 gram roomboter
- Optioneel: snufje extra kruiden zoals paprikapoeder of komijn
Verhit daarna een hapjespan op middelhoog vuur en voeg een scheutje zonnebloemolie of een klontje roomboter toe. Als het vet heet is, leg je de kebab in de pan. Zorg dat het vlees mooi verspreid ligt en niet op elkaar gestapeld is.
Bak het al omscheppend ongeveer 5 tot 7 minuten. Let goed op dat het niet te bruin wordt. Wil je het iets krokanter? Zet het vuur de laatste minuut wat hoger. Heb je erg veel kebab, doe het dan liever in porties. Zo blijft het sappig en goed verwarmd vanbinnen.