Ga terug
klein

Hoe groene salade met appel, spek en ravioli maken?

Deze groene salade met appel, spek en ravioli maken is eenvoudig, en klaar in een klein half uur. Door de ravioli even kort op te warmen en het spek knapperig te bakken, geef je de salade extra structuur en diepgang. Het is een gerecht dat warm en koud tegelijk gegeten wordt en dat maakt het net even anders. Je kunt het direct na het bereiden serveren, maar zelfs als je het koud laat worden, blijft het smakelijk.
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Salade
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 490 kcal

Benodigdheden

  • Kookpan voor de ravioli
  • Koekenpan voor het spek
  • Vergiet
  • Kom voor de dressing
  • Grote slakom
  • Snijplank en scherp mes

Ingrediënten
  

  • 1 krop groene sla of 150 gram gemengde sla
  • 1 stevige appel bij voorkeur friszuur, zoals Elstar of Jonagold
  • 250 gram ravioli met kaasvulling of spinazie
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • versgemalen peper
  • optioneel: handje walnoten of pijnboompitten

Stapsgewijze handleiding
 

  • Breng water aan de kook in een pan en kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is dit drie tot vijf minuten. Giet ze daarna af en laat goed uitlekken. Meng er eventueel een klein scheutje olijfolie door zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze daarna even uitlekken op een vel keukenpapier zodat overtollig vet verdwijnt.
  • Was de sla grondig en slinger droog in een slacentrifuge of dep met een schone theedoek. Scheur de bladeren eventueel wat kleiner. Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne plakjes of reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Meng in een kommetje de appelazijn, olijfolie en mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Doe de sla in een grote kom en voeg de ravioli, spekreepjes en plakjes appel toe. Giet de dressing eroverheen en schep alles voorzichtig om. Serveer direct, eventueel met wat geroosterde walnoten of pijnboompitten bovenop.
Trefwoord Groene salade met appel, spek en ravioli maken