Hoe gemberthee met citroen maken?
Gemberthee met citroen maken begint met verse ingrediënten en wat aandacht voor de bereiding. Gember heeft tijd nodig om zijn pittigheid en aroma los te laten in het water, terwijl citroen het geheel fris afrondt. Snij de gember in dunne plakjes zodat er zoveel mogelijk smaak vrijkomt. Gebruik bij voorkeur een biologische citroen, omdat je soms ook wat van de schil meeneemt. Deze thee kun je zowel warm drinken als gekoeld bewaren, bijvoorbeeld in een glazen fles in de koelkast.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 1 Liter
calorieën 1 kcal
- 50 gram verse gember
- 1 liter water
- 1 biologische citroen sap en eventueel wat rasp
Schil ongeveer vijftig gram verse gember en snij dit in dunne plakjes. Hoe dunner je snijdt, hoe beter de smaak loskomt.
Breng één liter water aan de kook in een pan.
Voeg de plakjes gember toe aan het kokende water.
Zet het vuur laag en laat de gember zachtjes trekken gedurende twintig tot vijfentwintig minuten. Hoe langer, hoe krachtiger de smaak.
Haal de pan van het vuur en voeg het sap van een halve tot één hele citroen toe, naar smaak. Je kunt eventueel ook wat van de geraspte citroenschil toevoegen voor extra geur en smaak.
Laat het geheel nog vijf minuten staan met de deksel op de pan.
Zeef de thee en giet over in een thermoskan of glazen fles.
Je kunt de thee direct warm drinken of laten afkoelen en bewaren in de koelkast.
Trefwoord Gemberthee met citroen maken