Ga terug
klein

Hoe gehaktbrood opwarmen?

Voor gehaktbrood opwarmen is de oven is de veiligste en meest gecontroleerde manier om een gehaktbrood opnieuw op te warmen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 Portie
calorieën 240.7 kcal

Benodigdheden

  • een oven
  • een ovenschaal
  • Aluminiumfolie
  • een vleesthermometer (optioneel)
  • Een scherp mes

Ingrediënten
  

  • Restje gehaktbrood

Eventueel om het sappiger te maken

  • 25 milliliter runderbouillon of jus
  • 10 gram roomboter om over de plakken te leggen

Stapsgewijze handleiding
 

  • Zet de oven aan op honderdzestig graden Celsius en laat hem rustig voorverwarmen. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en dek het losjes af met een vel aluminiumfolie zodat de bovenkant niet uitdroogt. Je kunt het gehaktbrood als geheel opwarmen of in plakken gesneden, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en reken op ongeveer vijfentwintig tot vijfendertig minuten als het een heel brood is. Snij je het eerst in dikke plakken, dan is het in vijftien tot twintig minuten goed warm. Controleer altijd even de kerntemperatuur. Die moet minstens zeventig graden zijn. Gebruik daarvoor een keukenthermometer als je zeker wilt zijn. Haal het brood daarna uit de oven, laat het twee minuutjes rusten en dien dan op.
Trefwoord Gehaktbrood opwarmen