Ga terug
klein

Hoe gehaktbal opwarmen?

Een koude gehaktbal opwarmen, direct uit de koelkast, lijkt simpel, maar toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De bal mag niet uitdrogen en de binnenkant moet goed warm zijn, maar zonder dat de buitenkant verbrandt. Daarom is een rustige, gelijkmatige hitte belangrijk. Of je hem nu opwarmt in de pan, oven, magnetron of airfryer, het draait allemaal om controle. Neem dus liever iets meer tijd dan dat je het vuur te hoog zet.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 308 kcal

Benodigdheden

  • Antiaanbakpan
  • Spatel of keukentang
  • Zonnebloemolie of boter
  • Eventueel een deksel als je hem extra vochtig wil houden

Ingrediënten
  

  • Gehaktballen op kamertemperatuur

Stapsgewijze handleiding
 

  • Haal de gehaktballen minstens 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Laat ze op kamertemperatuur komen, zo warmen ze gelijkmatiger op en voorkom je dat de buitenkant verbrandt, terwijl de binnenkant nog koud is.
  • Zet een antiaanbakpan op middelhoog vuur en laat deze rustig warm worden. Voeg een klein scheutje zonnebloemolie of een klontje boter toe, maar overdrijf niet. De pan moet lichtjes glanzen, niet druipen van het vet.
  • Leg de gehaktballen voorzichtig in de pan. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben en elkaar niet raken. Laat ze een paar minuten liggen zonder te bewegen, zodat de onderkant een krokant korstje krijgt.
  • Draai de ballen vervolgens met een tang of spatel voorzichtig om. Laat elke kant rustig opwarmen, draai ze regelmatig om. In totaal duurt dit ongeveer 10 tot 12 minuten, afhankelijk van de grootte van de bal.
  • Controleer of de binnenkant goed warm is door er een in tweeën te snijden. Als hij door en door warm is, is hij klaar om te serveren.
Trefwoord Gehaktbal opwarmen