Ga terug
klein

Hoe drumstick op de BBQ grillen?

Drumstick op de BBQ grillen doe je het liefst indirect en op matig vuur. Door ze niet direct boven de kolen te leggen, voorkom je verbrande buitenkanten terwijl de binnenkant nog rauw is. Eerst even op kamertemperatuur laten komen, insmeren met olie of marinade, en dan rustig garen met gesloten deksel. Op het einde kun je ze kort boven directe hitte leggen om een krokant korstje te krijgen.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 214 kcal

Benodigdheden

  • Barbecue met deksel
  • Tangen of barbecuetang
  • Kom voor marinade
  • Aluminium lekbakje (optioneel)
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Haal de drumsticks minstens twintig minuten van tevoren uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier. Dit voorkomt spatten en helpt bij een krokante buitenkant.
  • Meng in een ruime kom de zonnebloemolie met het gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper, honing, ketchup en sojasaus. Roer goed door tot het een dikke marinade wordt. Voeg de drumsticks toe en masseer de marinade goed in het vlees. Laat ze bij voorkeur een uur marineren in de koelkast, maar als je haast hebt, is twintig minuten ook voldoende.

2. Grillen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor twee zones: een warme kant met kolen en een koelere kant zonder. Leg de drumsticks op het koelere deel en sluit het deksel. Laat ze zo’n 30 tot 35 minuten garen. Keer ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Als je een vleesthermometer hebt, moet de kerntemperatuur minstens 75 graden zijn.
  • Zet ze de laatste 5 minuten boven de hete kolen voor een knapperige buitenkant. Let goed op dat ze niet verbranden. Haal ze van het vuur en laat ze even rusten voor je ze serveert.
Trefwoord Drumstick op de BBQ