Hoe Churros maken?
Churros maken doe je door een stevig kookdeeg te bereiden dat je met een spuitzak in hete olie spuit. Het deeg bestaat uit water, boter, bloem en ei. Door het te koken wordt het stevig en soepel tegelijk, wat belangrijk is voor de structuur van de churros. Daarna frituur je ze tot ze goudbruin zijn. Je rolt ze vervolgens direct door kaneelsuiker zodat het goed blijft plakken.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Porties 4 Personen
calorieën 447 kcal
Voor het deeg
- 250 milliliter water
- 60 gram ongezouten roomboter
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- snufje zout
Voor de afwerking
- 100 gram kristalsuiker
- 2 theelepels kaneel
1. Het deeg koken
Doe 250 milliliter water samen met 60 gram ongezouten roomboter en een snufje zout in een pan. Breng dit aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je in één keer 125 gram bloem toe. Roer stevig met een houten lepel tot het mengsel zich tot een bal vormt. Zet de pan nog 1 minuut terug op laag vuur en blijf goed roeren om het deeg te laten drogen.
3. Voorbereiden om te frituren
Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Verhit in een pan met dikke bodem ongeveer 1 liter zonnebloemolie tot 180 graden. Knip met een schaar stukjes deeg van 8 tot 10 centimeter boven de olie. Bak telkens enkele tegelijk, anders daalt de temperatuur te snel. Frituur de churros in 3 tot 4 minuten goudbruin.