Ga terug
klein

Hoe broodje pulled pork maken?

Een broodje pulled pork maken doe je door een stuk procureur langzaam te garen tot het zo mals is dat het met twee vorken uit elkaar getrokken kan worden. Door de lage garing behoudt het vlees zijn sappigheid en krijgt het die typische draderige structuur waar pulled pork om bekendstaat. Met broodjes, een frisse salade en een kruidige barbecuesaus zet je een gerecht op tafel dat zowel stevig als verfijnd is.
Voorbereiding 28 minuten
Bereiding 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 228 kcal

Benodigdheden

  • Oven of barbecue met deksel (smoker optioneel)
  • Bakblik of braadslede
  • Alufolie
  • Mengkom
  • Twee vorken (voor het pullen)

Ingrediënten
  

  • 800 gram varkensprocureur schouderstuk
  • 4 zachte broodjes brioche of kaiserbroodjes
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 100 milliliter appelciderazijn
  • 200 milliliter barbecuesaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Zout en versgemalen peper
  • Optioneel: coleslaw of ingelegde komkommer

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding vlees

  • Dep het vlees droog met keukenpapier. Meng de suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zout en peper tot een dry rub. Wrijf de procureur in met mosterd, daarna met de kruidenmix. Laat dit minimaal 2 uur intrekken, liever nog een hele nacht in de koelkast.
    Punt 1

2. Garen

  • Verwarm de oven of barbecue voor op 120 graden. Leg het vlees in een braadslede en voeg appelciderazijn toe. Dek het geheel af met folie of deksel en laat het langzaam garen, 5 tot 6 uur. Controleer tussendoor of het vocht niet verdampt.
    Punt 2

3. Rust en uitplukken

  • Haal het vlees uit de oven, pak het strak in folie en laat het minstens 30 minuten rusten. Haal het daarna uit elkaar met twee vorken. Het vlees moet moeiteloos uit elkaar vallen.
    Punt 3

4. Afwerking

  • Meng het vlees met barbecuesaus en eventueel het vocht uit de braadslede. Schep royaal op de broodjes en serveer direct. Eventueel met coleslaw of ingelegde groenten voor extra frisheid.
    Punt 4
Trefwoord Broodje pulled pork maken