Hoe broodje pulled pork maken?
Een broodje pulled pork maken doe je door een stuk procureur langzaam te garen tot het zo mals is dat het met twee vorken uit elkaar getrokken kan worden. Door de lage garing behoudt het vlees zijn sappigheid en krijgt het die typische draderige structuur waar pulled pork om bekendstaat. Met broodjes, een frisse salade en een kruidige barbecuesaus zet je een gerecht op tafel dat zowel stevig als verfijnd is.
Voorbereiding 28 minuten min
Bereiding 6 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 228 kcal
- 800 gram varkensprocureur schouderstuk
- 4 zachte broodjes brioche of kaiserbroodjes
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 100 milliliter appelciderazijn
- 200 milliliter barbecuesaus
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Zout en versgemalen peper
- Optioneel: coleslaw of ingelegde komkommer
1. Voorbereiding vlees
Dep het vlees droog met keukenpapier. Meng de suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zout en peper tot een dry rub. Wrijf de procureur in met mosterd, daarna met de kruidenmix. Laat dit minimaal 2 uur intrekken, liever nog een hele nacht in de koelkast.
Trefwoord Broodje pulled pork maken