Ga terug
klein

Hoe Bolo Gelado maken?

Bolo Gelado maken doe je in drie stappen: eerst bak je een luchtige cake met eieren, bloem en suiker. Daarna giet je een mengsel van gecondenseerde melk, gewone melk en kokosmelk over de warme cake. Tot slot strooi je er geraspte kokos overheen, snijd je de stukken en verpak je ze eventueel in folie voor het typische effect. In de koelkast trekken alle smaken rustig in, en dan is het wachten op het moment dat je de eerste hap neemt.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Laten staan / Koelen 5 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Snack
Keuken Braziliaans
Porties 4 Personen
calorieën 833 kcal

Benodigdheden

  • Mixer
  • Oven
  • Mengkommen
  • Bakvorm van ongeveer 20 bij 20 centimeter
  • Prikker of vork
  • Kwastje of lepel
  • Aluminiumfolie (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 100 gram geraspte kokos ongezoet of licht gezoet

Stapsgewijze handleiding
 

1. De cake maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met een beetje boter of olie. Klop de eieren met de suiker in een grote kom schuimig en licht van kleur. Dit duurt ongeveer vijf minuten met een mixer op hoge stand. Voeg dan de melk toe en meng kort. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom en spatel dit rustig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake goed is: hij moet er droog uitkomen.

2. Melkroom aanbrengen

  • Meng de gecondenseerde melk, kokosmelk en gewone melk in een maatbeker of kom. Zodra de cake uit de oven komt, prik je er overal gaatjes in met een vork of satéprikker. Giet dan langzaam het melkroommengsel over de warme cake. Laat de cake in de vorm zitten zodat hij al het vocht goed kan opnemen. Gebruik eventueel een kwastje om het mengsel gelijkmatig te verdelen. Laat dit minstens één uur staan.

3. Afwerken en koelen

  • Bestrooi de cake daarna met de geraspte kokos. Zet hem minstens vier uur in de koelkast, maar een hele nacht is nog beter. Je kunt hem daarna snijden in vier of acht stukken. Voor de klassieke Braziliaanse presentatie kun je elk stuk afzonderlijk in aluminiumfolie wikkelen en ze zo serveren.
Trefwoord Bolo Gelado maken