Ga terug
klein

Hoe bokkenpootjes maken?

Bij bokkenpootjes maken begin je met het kloppen van eiwitten tot stevige pieken. Daarna meng je voorzichtig amandelmeel, poedersuiker en bloem erdoor, zodat het beslag luchtig blijft. Met een spuitzak vorm je langwerpige staafjes op een bakplaat, die na het bakken worden gevuld met een romige vulling van boter en banketbakkersroom of jam. De uiteinden doop je tot slot in gesmolten pure chocolade. Laat ze uitharden en je hebt zelfgemaakte bokkenpootjes zoals je ze zelden nog in de winkel proeft.
Gang Gebak en koekjes
Keuken Nederlands
Porties 25 Stuks
calorieën 490 kcal

Benodigdheden

  • 2 spuitzakken met gladde spuitmond
  • Mengkommen
  • hand- of staafmixer
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spatel
  • kom voor chocolade smelten

Ingrediënten
  

  • 4 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 30 gram bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram banketbakkersroom of stevige jam
  • 150 gram pure chocolade
  • snuf zout

Stapsgewijze handleiding
 

1. Eiwitten opkloppen

  • Splits vier eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Klop ze met een snuf zout stijf. Voeg vervolgens 200 gram fijne kristalsuiker beetje bij beetje toe terwijl je blijft kloppen, tot het glanzend en stevig is.

2. Droge ingrediënten toevoegen

  • Zeef 100 gram poedersuiker, 125 gram amandelmeel en 30 gram bloem in een aparte kom. Schep dit rustig en met beleid door het eiwitmengsel met een spatel. Niet kloppen, maar vouwen, zodat het luchtig blijft.

3. Koekjes opspuiten en bakken

  • Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 50 staafjes van ongeveer 6 centimeter lang (telkens twee voor één koekje). Laat wat ruimte tussen de staafjes. Bestrooi met wat extra poedersuiker en laat ze tien minuten rusten. Bak ze dan af in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius, ongeveer 12 tot 15 minuten tot ze licht goudgeel zijn. Laat volledig afkoelen.

4. Vulling maken

  • Meng 100 gram zachte boter met 100 gram banketbakkersroom (zelfgemaakt of uit poeder) of een stevige frambozenjam. Klop tot een gladde crème. Vul een spuitzak en spuit een lijntje vulling op de helft van de koekjes. Druk er een tweede koekje op.

5. Chocoladevoetjes

  • Smelt 150 gram pure chocolade au bain marie of in de magnetron (kort en in stappen roeren). Doop beide uiteinden van elk koekje in de chocolade en leg ze op bakpapier. Laat uitharden bij kamertemperatuur.
Trefwoord Bokkenpootjes maken