Ga terug
klein

Hoe banaan op de BBQ grillen?

Banaan op de BBQ grillen is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt ervoor kiezen om de banaan mét schil op de barbecue te leggen, waardoor het vruchtvlees langzaam gaart en z’n smaak behoudt. Ook kun je hem opensnijden, vullen met lekkers en dan kort grillen. Door de schil wordt de binnenkant als het ware gestoomd, wat zorgt voor een zachte structuur en een diepe, warme smaak. Je hoeft er amper bij te blijven staan, en in een paar minuten is het al klaar om te eten. Een aanrader voor iedereen die graag eens iets anders op het vuur legt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 92 kcal

Benodigdheden

  • Barbecue met rooster
  • Aluminiumfolie (optioneel)
  • Mes
  • lepel
  • Tang of barbecuetang

Ingrediënten
  

  • 4 rijpe bananen het liefst met wat bruine plekjes op de schil
  • 40 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels gehakte walnoten
  • Optioneel: een snufje zeezout of een klein scheutje bruine rum

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Leg de bananen klaar met de schil er nog omheen. Was de buitenkant eventueel als je dat prettig vindt. Snijd de banaan in de lengte open, maar zorg dat je niet helemaal tot onderin snijdt. De onderkant van de schil moet intact blijven zodat je een soort 'bootje' maakt.
  • Duw het snijvlak iets open en vul de opening voorzichtig met stukjes chocolade, een beetje honing, wat kaneel en walnoten. Je kunt er ook een paar druppels rum overheen sprenkelen als je dat wilt. Overigens hoef je de banaan niet open te snijden en er iets tussen doen.
  • Vouw de banaan een beetje dicht, en leg hem direct op het rooster van de warme barbecue. Je kunt eventueel een stukje aluminiumfolie onder de banaan leggen als je een plakkerige barbecue wilt vermijden.

2. Grillen

  • Grill de bananen ongeveer 8 tot 10 minuten met het deksel van de barbecue gesloten, als je die hebt. De schil wordt zwart en het vruchtvlees binnenin wordt zacht en warm.
  • Haal de bananen voorzichtig van de grill met een tang. Leg ze op een bord, trek de schil iets verder open en serveer warm. Je kunt er desgewenst nog wat yoghurt of een extra drupje honing over gieten.
Trefwoord Banaan op de BBQ